"Ny" vagn

Snart är det dags att uppdatera vår vagn till sittvagn så idag så åkte jag och pappa till Sjöbo för att hämta hem denna AWN från 64! Fick även med liggdelen! 
 
 
Det har hänt en del sen jag skrev här sist och jag har tänkt att uppdatera många gånger men Edith har blivit förskykd så har inte tid till att göra annat än ta hand om henne. Axel är i vår lägenhet då han jobbar och jag är här hos mina föräldrar. 
 
Gunnel vi har försökt ringa men ingen har svarat så därför skriver jag här och hoppas att du ser! Grattis på födelsedagen i efterskott, hoppas du haft en bra födelsedag! 

Helgen

Hej! I lördags så kom Katty,Märta,Lotta och Anthony hit! Vi åt pizza, pratade, kollade på mello och spelade Harry Potter spelet (helt klart roligaste spelrundan hittills). Hade kul och dem stannade länge. Katty sov över och spenderade söndagen med oss!
Edith fick åka i bärsjalen, vilket hon inte har gjort sedan vi bodde i Axels morföräldrars lägenhet i december. Hon tyckte om det och det gjorde mina armar också.

 
 
 
 
Idag så ska jag åka till staffanstorp och fotografera två barn! 

#Recept

Vin marinerat kött/gratinerad svamp eller ugnsmorötter med potatisgratäng och min hittepå rödvinsås 


Rätten går att göra helt vegansk om man använder t ex sojaprodukter. 

Följer inga recept så kan inte ge exakta mått. 

Sätt ugnen på 200 grader. 

Köttet: 
Valfritt kött, jag tog det vi hade hemma vilket var lamm och fläskkarré
Rödvin 
2-3 pressade vitlöksklyftor 
persilja 
olja t ex olivolja eller rapsolja 

Blanda allt i en skål eller påse och låt köttet ligga i den, desto längre desto bättre. Hetta upp en stekpanna med smör och stek tills köttet är klart. Salta och peppra och strö på mer persilja efter stekningen. 

Istället för kött: 
Svamp t ex portabello eller champinjoner eller skalade morötter 
smör/olja 
1 vitlöksklyfta 
Persilja 

Olja en ugnsform, lägg ner svampen eller morötterna och klicka på smör eller olja som blandats med den pressade vitlöken och strö sedan på persilja och salt och peppar. Sätt in i ugnen tills svampen/morötterna känns klara. 

Potatisgratängen: 
Grädde efter behag
1 gullök 
en liten mängd ost (jag struntade i osten då Axel inte gillar ost) 
Smör/margarin 
Några potatisar 
2 vitlöksklyftor

Skala potatisen och skiva den tunt (förkoka inte) och varva den sedan med smörstekt hackad lök. Blanda grädden, pressad vitlök och salt och peppar i en skål och häll sedan över. Ska du ha ost på så strö den över på slutet. Skicka sedan in gratängen i ugnen tills den känns klar. 

Såsen: 
Grädde 
Rödvin
1 buljongtärning 
Om du tillagat köttet så tillsätt även stekspadet 

Koka upp allt i en kastrull tills alkoholen kokats helt bort. Mängden vin och grädde bestämmer du själv efter smak.