Svar på några frågor

 • Anonym 
  Vilken period av Ediths liv har varit jobbigast? Ska jag vara helt ärlig så vet jag faktiskt inte. Inget har varit sådär jätte extremt jobbigt och hon har aldrig varit en periodare på det sättet, inte så att det har hållt i sig tillräckligt länge för att jag ska minnas det och relatera till det som jobbigt. Vissa dagar är jobbigare än andra får bli mitt svar. 

  Hur påverkas din och Ediths pappas relation nu när ni har barn? Den påverkas inte negativt, det är frid och fröljd för det mesta och när det inte är det så handlar det oftast om något litet som varar i ca 1 minut om vem som tömt diskmaskinen eller suttit vid datorn för länge. 

  Hur ser framtiden ut? Vill ni ha fler barn? Det är tänkt att Axel  ska vara föräldraledig i januari fram till augusti nästa år då det är tänkt att vi ska inskola Edith på förskolan (under tiden får jag jobba). Vi ska även gifta oss nästa år och jag ska försöka komma in på en utbildning. Och ja vi vill ha fler barn, vill egentligen ha ca 2 år mellan barnen men pga den praktiska biten med utbildning osv osv osv så får det vänta med 3-4 år. Men skulle det hända så skulle vi bli glada oavsett när det sker. 

   
     
 • En mamma 
  Vad brukar du göra med ditt barn om dagarna?  Leka leka leka! När Edith vaknar på morgonen så äter hon frukost sen brukar vi gå till öppna förskolan eller träffa någon annan mamma. Annars brukar vi leka i hennes rum eller gå ut till lekplatsen. Ibland går vi på stan och kollar runt och ibland kommer någon av Ediths faddrar och leker med henne så jag kan städa och göra annat tråkigt. 
   
   
 • Hanna Om
  Att bli mamma, var det som du väntade dig?  Jag hade inte precis några förväntningar. Min inställning var mer att jag tar det som det kommer. Men andra skojade gärna om att "nu är det slut med det" "passa på och sov" och blablabla , sånt där onödigt istället för att bara glädjas för andras skull. Tids nog kommer det "jobbiga" att upplevas, folk behöver inte ta ut det i förväg och trycka upp det i blivande föräldrars ansikten. Tips till allmänheten: Bara var tyst och låt folk upptäcka saker själva, bara för att ni upplevt och hanterat saker på ert sätt betyder inte det att det kommer vara så för någon annan. Nu när jag även håller på så kan jag komma med fler tips: Tips och råd är ovälkomna sälånge inte de blivande/nya föräldrarna ber om era tips och råd. 

  Vad är ditt bästa tips till dem som ska bli föräldrar? Öva in meningen "DET AVGÖR VI" och håll fast vid era principer oavsett vad andra tycker. Folk kommer att bli sura ibland över att ni eventuellt inte lyssnar eller håller med men det är bättre att sätta ner foten från början (mesig som jag är så har jag inte gjort det alltid men inte ändrat mig efter andra ändå). Och ta det som det kommer, ta inte ut något negativt i förväg men var öppen för att det kan bli tufft (OBS oavsett ålder).